تبلیغات
.:: ساده ولی پر محتوا ::. - چند نکته درباره سم سفید(نمک)
 
.:: ساده ولی پر محتوا ::.
یکشنبه 27 دی 1394 :: نویسنده : admin
نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال در هنگام اسهال و استفراغ یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می‌توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.

در حال حاضر مصرف نمک که خصوصا در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد در کشور بالا است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک 5 گرم است؛ این در حالیست که میزان مصرف نمک در کشور دو تا سه برابر این مقدار برآورده شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ است.  مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری‌های قلبی – عروقی بویژه در افرادی که سابقه این بیماری‌ها را در خود یا خانواده دارند، می‌شود. طبق تحقیقات، مشخص شده است که دریافت زیاد نمک،‌ اثرات مضری بر سلامت انسان دارد که شامل موارد زیر است:

فشار خون بالا: در حال حاضر ارتباط بین مصرف زیاد نمک و افزایش فشار خون بویژه در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند، بطور قطعی ثابت شده است. از علائم عمده فشار خون بالا، خطر سکته مغزی با از کار افتادن قسمتی از بدن یا حمله قلبی است. کاهش مصرف نمک، سریعا باعث کاهش فشار خون بالا می‌شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهید شد.

سکته قلبی: مقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک باعث افزایش فشار خون می‌شود، البته به نظر می‌رسد مصرف زیاد نمک به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، باعث سکته قلبی می‌شود. 

پوکی استخوان: نمک زیاد،‌ کلسیم را از استخوان‌ها جدا می‌کند و باعث دفع آن از ادرار می‌شود. به همین دلیل باعث نازک شدن و پوکی استخوان می‌شود، در نتیجه با افزایش سن،‌ استخوان‌ها به راحتی می‌شکنند. برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد. 

سرطان معده: کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد. در مطالعه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده آشکار شده است. در مناطقی که مردم نمک کم مصرف می‌کنند، شیوع سرطان معده کمتر است. 

آسم: مصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می‌کند، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، بطور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم‌تر می‌کند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کاهش مصرف نمک،‌ همراه با سایر عوامل درمانی آسم، ‌در بهبود این بیماری موثر و مفید است.

نگهداری مایعات بدن: مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می‌شود. کاهش مصرف نمک در این شرایط حدود دو لیتر از مایعات بدن یا دو کیلوگرم از وزن بدن را کاهش می‌دهد. در بسیاری از زنانی که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دستشان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می‌یابد.

منابع دریافت نمک چیست؟ می‌توان از مهم‌ترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی به نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سر سفره به غذا اضافه می‌شود، انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس،‌همبرگر و …، انواع کنسروها مانند کنسرو خورش‌ها، کنسرو سبزیجات و ..، انواع تنقلات شور مانند چیپس، چوپ شور و …،لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک، انواع شور مانند خیار شور، کلم شور و …، ترشی‌ها، آجیل و مغزدانه‌های شور مثل پسته، بادام، فندق، گردو و … اشاره کرد. برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری‌های قلبی بهتر است به نکاتی از قبیل کاهش میزان نمک در هنگام پخت غذا، اجتناب از مصرف بی‌رویه نمک و عدم استفاده از نمکدان بر سر سفره، محدود کردن مصرف مواد غذایی کنسرو شده و بسته بندی شده، زیرا این مواد دارای مقادیر زیادی نمک هستند، استفاده از سبزی‌های تازه و معطر، سیر، لیمو ترش، آب نارنج، آویشن، شوید و … در غذا به جای نمک برای بهبود طعم غذا، کاهش مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور،‌ انواع فرآورده‌های غلات حجیم شده مانند پفک، چاکلز، چیپس، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ‌ماهی دودی، سوسیس و کالباس، کاهش مصرف موادی که حاوی جوش شیرین هستند؛ جوش شیرین که ممکن است برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار رود دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.

از نمک تصفیه شده استفاده کنید نمک تصفیه نمکی کاملا بهداشتی بوده که ناخالصی‌های آن حذف شده است. نمک خوراکی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک‌های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می‌کنند. نگهداری و ذخیره کرودن نمک یددار به مدت طولانی مثلا بیش از یکسال موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می‌شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه‌های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود. نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری‌های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی‌های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می‌شود.

اجتناب از خرید نمک با عنوان “نمک صنعتی” همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک‌ها توجه کنید. دقت کنید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک درج شده باشد و از خرید هرگونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» خودداری کنید. نمک و غذاهای شور باید به مقدار بسیار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.

ناخالصی‌های موجود در نمک دریا سرطان‌زا هستند گاهی مصرف نمک دریا از سوی افراد غیرکارشناس به مردم توصیه می‌شود. نمک دریا به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می‌شود. این نمک، تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان‌زایی آنها به اثبات رسیده است. علاوه بر ناخالصی‌، میزان ید آن کم یا حتی فاقد ید بوده و نیاز روزانه بدن به ید را تامین نمی‌کند. هرچند نمک دریا حاوی مواد معدنی از جمله فلوئور و پتاسیم است، اما با توجه به اینکه در مصرف مقادیر زیاد آن، این املاح تامین می‌شوند، این ویژگی نمک دریا بسیار کم اهمیت بوده و ارزش کاربردی ندارد. در صورتی نمک دریا می‌تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.







نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
یکشنبه 19 خرداد 1398 11:25 ق.ظ

Hi there outstanding blog! Does running a blog similar to this require a lot of work? I have no expertise in coding however I was hoping to start my own blog soon. Anyhow, should you have any ideas or tips for new blog owners please share. I understand this is off subject however I just needed to ask. Thanks a lot!
شنبه 18 خرداد 1398 04:19 ب.ظ

I got this web site from my buddy who informed me on the topic of this web site and now this time I am visiting this web page and reading very informative articles or reviews here.
جمعه 30 فروردین 1398 09:07 ب.ظ
I visited several sites but the audio quality for audio songs existing at this web page is genuinely excellent.
دوشنبه 27 شهریور 1396 07:19 ق.ظ
all the time i used to read smaller posts which as well clear their motive, and that is also happening with this article which I
am reading at this place.
سه شنبه 17 مرداد 1396 01:29 ق.ظ
My spouse and I stumbled over here coming from a different page
and thought I might check things out. I like what I see so now i am
following you. Look forward to finding out about your web page repeatedly.
شنبه 14 مرداد 1396 12:39 ق.ظ
You really make it appear so easy along with your presentation but I to find this topic
to be actually one thing that I feel I might never understand.
It kind of feels too complicated and extremely wide for me.
I'm having a look forward for your next post, I'll attempt
to get the cling of it!
جمعه 6 مرداد 1396 10:31 ب.ظ
I do trust all the concepts you've introduced in your post.
They're really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are too short for starters.
Could you please prolong them a little from subsequent time?
Thanks for the post.
جمعه 30 تیر 1396 05:42 ق.ظ
Hi there mates, nice paragraph and good
urging commented at this place, I am genuinely enjoying by these.
سه شنبه 22 فروردین 1396 10:50 ب.ظ
Hi there, I found your web site by the use of Google while looking for a related subject, your site got here up,
it appears to be like great. I've bookmarked it in my google bookmarks.

Hi there, simply became aware of your blog via Google, and found that it is truly
informative. I'm gonna watch out for brussels.
I'll appreciate should you continue this in future.
A lot of folks will likely be benefited out of your writing.
Cheers!
سه شنبه 25 خرداد 1395 09:11 ب.ظ
درآمدی ثابت و ماهیانه
قابل استفاده برای انواع سایت ها و وبلاگ ها
از هر آی پی در 24 ساعت 4 بار کسب درآمد کنید
از هر کاربر 150 ریال روزانه درآمد کسب کنید
بالاترین نرخ کلیک در بین سایتهای ایرانی
عدم محدودیت در تعداد سایت
سیستم هوشمند ضد تقلب
سیستم پشتیبانی کاربران
تسویه حساب فوری و حداکثر 48 ساعت
حداقل سقف پرداخت 5000 تومان
گزارش کامل از بازدیدکنندگان سایت شما

http://post-sabet.ir
جمعه 24 اردیبهشت 1395 09:20 ب.ظ
سلام
عیدتون مبارک
دوست داری جواب سوالات زیر را بدونی
آیت‌الله بهجت برای زنده بودن امام زمان(عج) چه دلیلی آورده
امام جعفر صادق علیه‌السلام چه سفارشی برای نیمه شعبان داره
۹۰ فایده دعا برای فرج امام زمان (عج) چیه
بهترین هدیه به امام زمان (عجل الله) چی میتونه باشه
آهنگ پیشواز همراه اول ویژه نیمه شعبان را داری؟
مولودی نیمه شعبان تو گوشیت پیدا میشه
به ما یه سری بزن
پرچم های سیاه شرق
http://shargh.us


شنبه 18 اردیبهشت 1395 09:17 ب.ظ

افزایش Bazdid سایت و وبلاگ شما

تضمینی و واقعی

دارای نماد اعتماد

شروع از 10 هزار تومان !!!

آی الکسا
پنجشنبه 2 اردیبهشت 1395 03:32 ب.ظ
بزرگترین تولید کننده دستگاه های حضور و غیاب و دستگاه گشت و نگهبانی

دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی،
دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره،
دستگاه حضور و غیاب کارتی ،
جامع ترین نرم افزار حضور و غیاب،
نمایندگی دستگاه حضور و غیاب در سرتاسر کشور

به همراه قرعه کشی ماهانه سکه طلا
هم اکنون تماس بگیرید

ایمیل:araz1234@yahoo.com
تلفن: 09126231057
موسوی




























این پیام توسط سیستم آی الکسا ارسال شده است - در گوگل سرچ کنید : آی الکسا
چهارشنبه 11 فروردین 1395 10:04 ب.ظ
سلام

درآمد ثابت ماهیانه داشته باشید

کسب درآمد ماهانه بالای 1 میلیون تومان

100 درصد تضمینی


لینک آموزش برای آقایان:

http://bit.do/poolsaz

لینک آموزش برای خانم ها:

http://bit.do/poolsaz2

درصورت داشتن هرگونه سوال با ایمیل زیر در تماس باشید :
toopfile.ir@gmail.com
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ


.:: ساده ولی پر محتوا ::.

مدیر وبلاگ : admin
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :